Kalle Päätalon kirjalle uusi elämä

"Book Art", wau! En ois uskonut mitä kaikkea voi kirjalle tehdä, ellei Pinterestissä olisi tullut tällaista tuunattua kirjaa vastaan. Tietysti kun näin upeasti taitellun kirjan, niin himoissani lähdin etsimään aiheesta lisää tietoa. No nyt sitten oon liittynyt jo kaikkiin mahdollisiin Facebook-ryhmiin jne :D Siis kerta kaikkiaan mieletön taiteenlaji. 

Huomasin vaan, että melkein kaikki oli vain keskittynyt kirjan sisäosan sivuihin ja mielestäni kirja näytti hieman alastomalta upean sisuskalunsa kanssa ja kaipasi kohennusta myös ulkoasuun. Tuumasta toimeen ja sopivan paksuista kirjaa etsimään. Hain viisi kappaletta Kalle Päätalon kirjaa kirpparin ilmaispuolelta ja aloin miettimään, että minkä kuvion sitä nyt alkaisi tekemään ensimmäiseksi näin aloittelijana.

Valitsin yksinkertaisen sydämen. Palasin takaisin ihanaan internetin maailmaan etsimään lisää tietoa, että miten tämä homma aloitetaan. Selvisi että taittelemalla ja leikkaamalla homma saadaan alkuun. Seuraavaksi mietiskelin, että mistä ihmeestä tiedän, että miten minä sen 500 sivua taittelen? Tähän sain käyttää hieman aikaa ennekuin sain vastauksen. Selvisi sitten, että on olemassa paljon erilaisia kaavoja, missä on tarkat millimetri mitat taitteluista. Ongelma olikin, että mistä sellaisen kaavan löydän? No, se mitä Facebook ei tiedä niin sitä ei tarvita, eli homma hanskassa :)


Tein ensimmäisen kirjan niin, että mittasin ja taittelin aina yhden sivun kerrallaan. Mielestäni se tuntui hieman hankalalta, koska kun olin noin sata sivua taitellut joten mittojen merkkaaminen muuttui haastavammaksi. Sivut tietysti painuivat viivoittimen alla alaspäin ja merkinnöistä ei tullut niin tarkkoja. 










Nälkä kasvaa syödessä, joten halusin tehdä toisenkin kirjan. Vaihdoin työjärjestystä ja mittasin ensin koko kirjan ja sen jälkeen vasta taittelin kaiken kerralla. Työ helpottui ja sujui varmaan puolet nopeammin.

Niin kuin alussa sanoin niin sisuskalut ovat hienot, mutta ulkoasut olivat alastomia, joten suunnittelin kirjoille uudet vaatteet. Mustan kirjan kannet on tehty foliosta, nahasta ja pitsistä. Ruskean kirjan kansissa on käytetty erilaisia kankaita, nahkaa, juuttia ja pitsiä. Koristeeksi vielä hiukan simpukoita ja nappeja. Kalle Päätalo siirtyi kirpparin pölyisiltä ilmaishyllyiltä loistavan kasvojen kohotusten saattelemana pääpaikalle kirjahyllylleni. Laitan tähän mukaan ohjeen taitteluun, niin pääsette itsekin kokeilemaan. Laittakaahan kuvia tuotoksistanne :)




(julkaistu edellisessä blogipalvelussani (23.2.2018))

Kommentit