Ystävyysranneke muistojen takaa

Ystävänpäivä on joka päivä, joten tänään ajattelin punoa ystävyysrannekkeen. En tiedä mistä tämä ranneke tuli mieleen muutama päivä sitten, kun muistaakseni olen viimeksi punonut näitä joskus yläasteella, eli noin 30 vuotta sitten. Uskomatonta kyllä, kun otin langat käteen niin siitä se vaan lähti, ihan kuin edellisestä olisi ollut muutama päivä.

Rannekkeiden kuvio on täysin mielikuvituksen varassa. Helpointa on aloittaa ihan perus raidalla ja siirtyä siitä kulmikkaisiin kuvioihin. Rannekkeisiin saa tosiaan punottua sydämen kuvia, salmiakkia ym. ihanaa. Langaksi kannattaa valita hyvä puuvillalanka. Mulla oli käytössä Catania, joka on hyvä, edullinen ja riittoisa. Tähän väliin on pakko mainostaa mun lempi lankakauppaa, joka löytyy Espoosta https://www.facebook.com/menitasoukka/ . Aivan mahtava valikoima lankoja.

Tein myös pienen video pätkän, josta näkyy hieman solminta tapaa. Sitten vain kokeilemaan, mutta varoitan.. näihin tulee himo ;)


Ystävyysranneke ohjevideo




Ystävyysranneke punontaohje

1. Leikkaa 8 kpl:tta 60-80cm:n pituista lankaa (4 valkoista, 4 vaaleanpunaista)

2. Solmi langat yhteen toisesta päästä niin että solmu tulee noin 10 cm:n päähän langan päistä.

3. Asettele langat punonta järjestykseen (vaaleanpunaiset vasemmalle ja valkoiset oikealle)

4.Siirrä ensimmäinen v.punainen hieman sivuun (eka punonta lanka) ja ota loput kolme lankaa sormien väleihin. Kiristä lanka pikkurillin sormea apuna käyttäen.

5. Aloita punonta sivuun jätetyllä v.punaisella langalla.

6. Vie lanka ensin ekan sormien välissä olevan langan yli ja kierrä se langan alta ja nosta ylös keskeltä. Kiristä lanka ylös. Tee samaan lankaan kaksi solmua.

7. Jatka samalla punonta langalla seuraavaan lankaan (keskimmäinen sormien välissä) ja tee siihen myös kaksi solmua. Tee myös kaksi solmua viimeiseen v.punaiseen lankaan.

8. Jätä v.punaiset langat odottamaan ja siirry valkoisiin.

9. Jätä sivuun oikealta katsottuna ensimmäinen valkoinen lanka ja ota loput kolme lankaa sormien väliin.

10. Vie valkoinen ensimmäinen (punontalanka) ensimmäisen sormien välissä olevan langan yli (oikealta katsottuna)niin että yli vienti menee nauhan keskelle päin. Puno kaikkiin kolmeen lankaan kaksi solmua per lanka. (Punonta menee valkoisten osalta vähän niinkuin väärään suuntaan ;)

11. Nyt sinulla on keskellä molempien värien punonta langat. Solmi nämä kaksi lankaa keskenään kaksi kertaa yhteen. (1 vaaleanpunainen ja 1 valkoinen).

12. Nyt ensimmäinen rivi on valmis.

13. Jatka punomista rivi kerrallaan niin pitkälle, että ranneke on haluamasi pituinen. Solmi langat yhteen.


(julkaisu siirretty edeellisestä blogipalvelustani (21.2.2018))

Kommentit