Kylppärin päivitys 90-luvulta nykyaikaan sadalla eurolla

Heissan kaikille ja anteeksi pitkä postaus tauko. Meillä oli muutto isompaan asuntoon muutama viikko sitten ja nyt alkaa hommat helpottamaan. Muutettiin tosiaan yksiöstä kolmioon ja mä sain OMAN ASKARTELUHUONEEN! Siis niin luxusta että 💗 (siitä sitten myöhemmin)

Ensimmäisenä meillä oli edessä kylppärin ehostus. Silloin kun käytiin kattomassa tätä nykyistä asuntoa, niin muutama asia häiritsi. Ensimmäinen oli väärän väriset lattiat ja toinen oli aivan järkyttävän värinen kylppäri. Ajateltiin, että molemmat saa päivitettyä nykyaikaan, niin otetaan vaan kämppä.

Ei päästy tekemään remppaa ennen muuttopäivää, joten hieman haasteita oli muutaman päivän ajan kun kylppäriä ei voinut oikein käyttää. Onneksi on taloyhtiön saunatilat, jossa voitiin käydä välillä suihkussa (yöaikaan) 😅 No mut siis asiaan.

Kylppärissä oli seinillä sellaiset vaaleanruskeanpunaiset kaakelit ja samaa sarjaa mutta tummemmat oli lattialaatat. Peili -ja pyykkikaappi oli perinteiset valkoiset metalliset. Kalliiseen remppaan ei ollut varaa, joten googlettamalla löytyi edullinen ratkaisu -> Kaakelimaali. Tässä kuva vanhasta kylppäristä:
Nokka kohti Bauhausta ja ostamaan tarvikkeita. Projektiin tarvittiin spray-maalia, maalinpesu -ja esikäsittely-ainetta kaakelipinnoille, sekä tietysti itse maalit. Kaakelimaalien värivalikoima ei ole järin suuri, mutta siellä oli meille juuri oikeat värit. Ihan ensimmäisenä aloitettiin homma kaappien maalaamisella mustalla spray-maalilla. Teipattiin ympärykset, jotta säästyttäisiin vähän ylimääräiseltä putsaamiselta. Jos joku on maalannut spray-maalilla, niin tietää että sen jälkeen ympäristön siivoaminen on aika iso homma. Nimittäin se maalipöly leijailee joka paikkaan. Kokemuksesta siis suosittelen suojaamaan lattiat ja nenäreiät 😂

Jälki oli kuitenkin erittäin siisti ja oltiin työhön tyytyväisiä. Seuraavaksi oli pesun paikka. Pinnat tulee pestä soodapohjaisella (alkaliini) maalarinpesuaineella. Kyseistä tuotetta ei Bauhauksessa ollut, joten seuraavaksi parhaaksi vaihtoehdoksi suositeltiin Kiilto Maalarinpesuainetta. Homma toimi loistavasti ja saimme kaikki leijuneet spray -maalitkin pois. Ohjeistuksessa suositeltiin poistamaan kaikki silikonit. Me emme poistaneet ja jälkiviisaana voin sanoa, että suosittelen, koska tuo maali ei tartu hyvin silikoniin. Saatiin kuitenkin nekin piiloon useiden  päällemaalausten ansiosta.

Maalarinpesun jälkeen teimme esikäsittelyn vielä lattioille V33 esikäsittelyaineella. Tämä kannattaa toteuttaa myös, koska tämä aine puhdistaa, sekä lisää lattian huokoisuutta ja parantaa maalin tarttuvuutta. Huuhdellaan taas kunnolla ja annetaan kuivua. Kaikista ärsyttävintä tässä projektissa oli kaikkien aineiden kuivumisen odottelu...

Tämän jälkeen päästiin jo itse asiaan, eli maalaamiseen. Meillä oli valittuna kaksi litraa valkoista kaakelimaalia seinille , joka riitti juuri kahteen kerrokseen niinkuin paketissa luvattiin (12m2). Lattiaan olimme valinneet tummanharmaan V33 kaakelimaalin ja se riitti myös juuri kahteen kerrokseen. Maalausvälineinä käytössä oli pieni rullatela ja pehmeä sivellin. Siveltimen avulla pääsi hyvin kaikkiin hankaliin koloihin ja niitähän kylppäreissä riittää. 

Suosittelen ehdottomasti näitä tuotteita. Edullisesti saa päivitettyä kaakelit nykyaikaan. Malttamattomana ihmisenä toi odottelu oli kaikista tuskallisinta aikaa. Tässä sitten lopputulos ->


















Viimeistelyä vaille valmis 💗 , mutta onhan tuo ero aika huima. Mitä mieltä muutoksesta ja onko kukaan muu kokeillut kyseisiä tuotteita?

Kommentit