Suuren suosion saanut sudenkorento heijastin!

Pimeitä aamuja ja iltoja turvaamassa on nyt sudenkorento heijastin. Aivan ihana pieni koristeellinen korento, jonka voi laittaa roikkumaan hihan ym. lisäksi, vaikka laukkuun tai vetoketjuun avainrenkaan avulla.


Näitä on ihana näpertää. Näihin tulee oikea himo, kun helmiä on niin paljon erilaisia, että haluaa tehdä aina vain uuden ja uuden. Lopulta niitä onkin jo kasa valmiina.

Lähdin mielenkiinnosta taas etsimään tietoa näpertämästäni aihepiiristä, eli sudenkorennoista ja heijastimista. Tiesittekö, että kansanuskomuksen mukaan sudenkorento voi ommella nukkuvan silmät umpeen? Ja se mikä oli mielenkiintoista, niin luin, että sudenkorennot ovat petoja ja isommat lajit syövät jopa sammakoita. No huh huh..

Lukaisin myös heijastimen historiaa ja enpä tiennytkään, että jalankulkija heijastin on suomalainen keksintö. Sen keksi maanviljelijä Arvi Lehti 40-50-luvun taitteessa. Sieltä on tullut perinteinen lumihiutale heijastin. Hauskaa pientä nippeli tietoa :)


Jos haluat pienen korennon turvaamaan kulkuasi, niin voit laittaa minulle viestiä kommentoimalla tähän tai laittamalla sähköpostia jonna.hotelainen@gmail.com

Turvallista matkaa!

Kommentit